به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان،\"محمود وفايي\" با اشاره به اينكه شناسنامه دار کردن اشیاء منقول تاریخی- فرهنگی یکی از مهم ترین وظایف موزه ها است، افزود: اين ساماندهي به لحاظ شناسایی دقیق و مشخص كردن دوره تاریخی ، جنس ، مواد تشکیل دهنده اثر و نحوه دستیابی و در آخر ثبت و ضبط آنها به عنوان اموال دولتی صورت می گیرد.
وي با بيان اينكه این اداره کل از سال 1388 تا کنون نسبت به ساماندهی اطلاعاتی ، حفاظتی و مرمتی اموال منقول تاریخی- فرهنگی که در اختیار داشته و در موزه ها نگهداری می شود، اقدام كرده است، اظهار داشت: تعداد اين اشياء به بيش از يازده هزار شي مي رسد كه قديمي ترين آن به دوره پارينه سنگي بازمي گردد.
وفايي با اشاره به اينكه اشیاء شناسنامه دار شامل سفالینه ها، اشیاء فلزی ، آثار سنگی،گچی، كاغذي، پارچه اي، شيشه اي و مسکوکات مي شود، گفت : تعدادي از اشياء ارزش تاريخي- فرهنگي و مابقي تنها ارزش فرهنگي دارند كه سازهاي موجود در موزه ساز كرمان نمونه اي از اين اشياء هستند كه در ديد عموم قرار گرفته اند.
مدير كل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان كرمان در ادامه گفت: اكثر اين اشياء توقيفي و مابقي از طريق حفاريهاي علمي و به صورت اهدايي توسط مردم در محل موزه نگهداي مي شوند.
وي بيان داشت:ساماندهی اطلاعاتی عمومی شامل کارشناسی ، تفکیک و طبقه بندی آثار ، تهیه شناسنامه ، تهیه تصاویر دیجیتال ، برچسب گذاری و همچنین ورود اطلاعات به نرم افزار جام و تهیه آرشیو می شود و از این تعداد تا کنون 4 هزار قلم شي وارد نرم افزار جام شده است .
وفايي در پايان خاطرنشان كرد: نرم افزار جام، سيستم جامع يكپارچه سازي اموال منقول فرهنگي و تاريخی
مي باشدكه توسط سازمان ميراث فرهنگي كشور راه اندازي شده است.
انتهای پیام/